4 Tendències de disseny web per 2016

  27 maig 2016 | Blog | Comentaris: 0
POST_POST-02

Igual que ocorre en qualsevol altre camp del disseny, les tendències de disseny web vénen i van amb el pas del temps, en gran manera a causa de l’avanç de la tecnologia.
Algunes de les tendències que veurem a continuació sorgeixen com a resultat de millores, continuacions o combinacions de diverses tècniques. En tot cas, aquest 2016 tant elresponsive com el flat design ens seguiran acompanyant.

Vols saber què es portarà aquest nou any? Segueix llegint!

1. Animació
L’objectiu ja no és simplement impressionar als usuaris, si no entretenir-los. Una bona opció per aconseguir-ho és mitjançant l’animació. A mesura que l’experiència d’usuari s’ha tornat més interactiva, l’animació s’ha convertit en una part fonamental de la narració d’un lloc web.
Hi ha diversos tipus d’animació que pots integrar al teu web:

1.1 Animacions de càrrega
S’utilitza per entretenir i ocupar als usuaris mentre es carrega una nova pàgina de la web. Aquests elements no són una tendència nova però cada vegada són més populars. Són especialment útils per als llocs que requereixen un gran ample de banda o que ofereixen pàgines interactives.

1.2 Animacions en moviment
Quin és la forma més fàcil de captar l’atenció d’un usuari? Mitjançant el moviment. Les animacions en moviment poden ser una poderosa eina de màrqueting. La seva incorporació als dissenys minimalistes són una forma segura de despertar l’interès de l’usuari.
1.3 Desplaçament suau o scrolling
Permet una transició sense problemes entre les pàgines i els elements del lloc. A més de ser divertit, aquesta tendència també permet als usuaris anar al seu propi ritme i redueix la fatiga ocular.

1.4 Hover
Aquest tipus d’animació respon a qualsevol moviment del ratolí sobre el contingut de la web, de manera que l’experiència es fa més intuïtiva.

 1. Nou disseny minimalista
  Quan es tracta de disseny web, menys sovint és més. El flat design ja ha donat molt que parlar aquest any i seguirà estant de moda en 2016 amb aires renovats.
  Es tracta del Material design. Aquesta tendència que s’inspira en la tinta i el paper, incorpora efectes de profunditat, ombres, transicions i animacions al conegut disseny minimalista.
  Si combines aquest tipus de disseny amb les animacions de les quals parlàvem en el punt anterior aconseguiràs un disseny increïble.
 2. Tipografies com a recurs gràfic
  La tipografia ha estat durant molt temps un element bàsic per al màrqueting i el disseny web. Però ara ja no solament es tracta de comunicar un missatge, sinó d’il·lustrar amb lletres. Si t’animes amb aquesta tendència contracta a un bon dissenyador per crear una tipografia exclusiva per la teva web, d’aquesta forma aconseguiràs marcar la diferència.
 3. Més il·lustracions i menys fotografies
  Les fotografies seran reemplaçades per tipografies personalitzades que connecten amb l’espectador. Com en l’anterior punt, comptar amb el suport d’un bon dissenyador serà clau per aconseguir transmetre i explicar una bona història.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Trackback URL: http://mediatic.cat/4-tendencies-disseny-web-2016-2/trackback/

Deixa una resposta!

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *